Cazuri

UN CAZ FERICIT !!!

In urma cu putin timp, doamna “Ionescu” ne-a povestit prin ce trece in ultima perioada. Fiul sau Vladut, elev in clasa a VII-a, care era silitor,
comunicativ si chiar premiant, devenise in ultimul timp interiorizat si lipsea nemotivat de la scoala. Cum situatia la invatatura si relatiile cu
parintii se deteriorau pe zi ce trecea, mama lui ne-a cerut sprijinul pentru a afla care sunt cauzele acestui comportament.
In urma unor monitorizari, efectuate pe parcursul a catorva zile, noi am aflat ca Vladut avea prieteni noi, elevi mai mari din liceu, cu care-si petrecea o parte din timpul orelor de curs in parcul din apropierea scolii sau la un “mini-bar” care vinde si bauturi alcoolice.
Impreuna cu unul din psihologii nostri am avut o discutie preliminara cu mama si diriginta lui Vladut, la care a participat si directorul liceului.
Ei au confirmat ca in ultimul timp baiatul isi schimbase comportamentul si avea rezultate mai slabe la invatatura. Concluziile erau clare: totul se datora unui anturaj nepotrivit, care il influenta in rau pe baiat.
In urma consilierii psihologului nostru si a unei mai bune comunicari intre parinti si copil, Vladut este acum din nou premiant si … sa speram ca asa o sa ramana!  ( NOI VEGHEM !!)